Admitere 2022

Procedura de admitere este disponibilă aici, precum și calendarul.

Locuri libere: 8 locuri la buget, 33 locuri cu taxă

  • Înscrieri: 5 – 9 septembrie 2022 (între orele 9,00 – 14,00) prin prezentare fizică, la sediul facultății din str. Schitu Măgureanu nr.9.
  • Concurs de admitere (interviu): 13 septembrie 2022 (Interviul se va desfășura prin prezență fizică).
  • Confirmarea locului*: 15, 16, 19 si 20 septembrie 2022

 

Ben Heine

Admiterea se bazează pe media de absolvire și pe :

1. Un eseu de 5-10 pagini în care să discutați concepte sociologice sau metode sociologice care vi se par interesante sau controversate. Căutați răspunsuri la întrebari precum: Cum putem înțelege mai bine realitatea socială cu ajutorul unui anumit concept? Care sunt avantajele și limitările unei anumite metode? Care sunt controversele legate de o anumită teorie sau metodă sociologică?

Puteți problematiza aspecte pe care le-ați cercetat în lucrarea de licență, discutând și planurile de continuare pe perioada masterului.

De exemplu, cu scop ilustrativ, puteți trata teme precum: Cum putem studia sociologic practicile de dating online? Cum poate conceptul de prezentare a sinelui propus de Erving Goffman să ne ajute sa înțelegem rețelele de socializare? Ce metode sunt potrivite pentru a studia viața online și care sunt limitarile lor? Care sunt controversele legate de conceptualizarea generațiilor (precum milenialii sau generatia X etc)? Cum putem studia diversitatea masculinităților și feminităților? Care este relevanța sociologică a diferitelor stiluri muzicale, precum manele, hip-hop, pop sau rock?

2. Un interviu în care candidații își susțin eseul.

Eseul poate fi scris în engleză sau în română. Interviul va avea loc în limba română.